Com arriba l’aigua a la teva aixeta?

Neteges Escobar

Obrim l’aixeta i gairebé miraculosament hi surt aigua i a més podem triar la temperatura. La fem servir per rentar-nos les mans, regar les plantes, beure, … Una acció tan comú que passa desapercebuda en el nostre dia a dia.

Sentim comunicar-vos que no és qüestió miraculosa, tot es deu a molta feina i tecnologia per fer arribar un bé tan preuat com l’aigua a les nostres llars. En aquest post intentarem explicar el seu recorregut:

  1. En primer lloc necessitem la font de matèria primera, l’aigua pura. La podem trobar de forma subterrània (pous) o superficials (embassaments i rius).
  2. Un cop captada, cal polir-la de partícules i sorra que hi pugui contenir.
  3. Mitjançant tractaments químics i físics s’hi afegeix fluor i clor per convertir-la en potable.
  4. Un cop surt l’aigua de la planta potabilitzadora, s’emmagatzema en grans dipòsits.
  5. Es torna a posar en circulació mitjançant les canonades i segons les necessitats.
  6. Obrim l’aixeta i l’aigua ha arribat a les nostres llars.
  7. Després de ser usada desapareix pel sistema de clavegueram de cada ciutat.
  8. L’aigua utilitzada arriba a plantes depuradores que la tracten per retornar-la a la natura per a usos secundaris (agricultura, regar jardins, neteja de carrers, …)

ciclo del agua

La qualitat de l’aigua que arriba a les nostres llars ha de complir estrictes normes de salubritat, per aquest motiu existeixen estacions remotes per tot el sistema de canonades que controlen el bon estat.

De la mateixa manera, la normativa de transport d’aigua via terrestre mitjançant cisternes també es regeix per controls i homologacions que ha de complir l’empresa que realitzi el servei. A Neteges Escobar ens hem pres sempre molt seriosament les certificacions i totes les nostres bótes estan perfectament homologades i el nostre equip format.

Vols ensenyar als nens el cicle de l’aigua urbana i que aprenguin l’esforç que hi ha darrere d’una simple acció com obrir l’aixeta? Us deixem amb aquest recurs didàctic interactiu: http://www.bioygeo.info/Animaciones/ciclo_urbano_agua.swf

1 comentario

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.