Sifó: el lleva-olors

Neteges Escobar

Coneixeu què és el sifó dins el vostre sistema de canonades?

Segurament un dels elements més simples i importants dins del sistema de canonades de la vostre llar. Amagat i essencial per evitar males olors dins de l’habitatge.

Aquest petit element es basa en la teoria dels vasos comunicants. Aquesta tècnica s’ha utilitzat al llarg de la història per salvar obstacles. Els romans ja la utilitzaven en els seus aqüeductes per transportar aigua d’un lloc a un altre.

aqueducte

En els nostres desguassos l’objectiu d’utilitzar la teoria de vasos comunicants és una altra molt diferent de la de salvar obstacles. La utilitzem per mantenir un líquid estancat en un punt determinat per exercir de tap líquid i evitar que les olors de la putrefacció de les clavegueres surtin pels desguassos de l’habitatge.

sifon

Se situen just a sota dels punts d’evacuació d’aigua i residus i tenen forma de «S» tombada. Segons la part de la casa on ens trobem la «S» tindrà les seves pròpies característiques, però el funcionament sempre serà el mateix.

El colze inferior ha d’estar ple d’aigua contínuament per poder fer de tap líquid. Si presenta sequedat en aquesta part del sistema de canonades, ens trobarem davant d’un dels principals motius per les males olors dins de l’habitatge.

Per la seva forma i la seva ubicació és l’element amb més problemes derivats pel mal ús que fem de les canonades, usant-les massa sovint com escombraries de restes de menjars, olis, sabons, … tot això ocasiona taps a les ziga-zaga de la canonada que necessiten de remeis professionals per acabar amb el problema d’arrel.

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.