Netejadors de canonades: Les rates

Neteges Escobar

En les canonades de les nostres ciutats neixen, creixen i es reprodueixen uns animals tan adorats com a mascotes, odiats pels que pateixen musofobia però necessaris per mantenir net el sistema de canonades de les nostres ciutats: les rates.

Gràcies a la seva elasticitat i força són capaços de passar per espais de la mida d’una moneda d’euro o aixecar objectes de mig quilo de pes. Per aquest motiu és possible que hàgiu vist alguna passejant per zones que semblava no haver entrada possible. Estan per tot arreu, encara que no les veiem.

Un altre dels factors per què són tan bones netejadores de canonades és per la seva destresa en nedar, són capaços de mantenir la respiració 3 minuts i nedar per 3 dies seguits. Aquesta habilitat si la sumem a poder aixecar grans pesos i la seva elasticitat, arribem a la conclusió que són les nostres grans aliades per arribar als racons més inhòspits i desencallar algun que altre tap a les canonades domèstiques i del sistema de clavegueram de les nostres ciutats.

El boca a boca diu que algú va veure alguna vegada una rata sortir d’un excusat (sempre és l’amic d’un amic), i encara que sigui rar pot passar, però només per una badada de la rata que s’hagi equivocat de camí. En general les rates no tenen cap interès en aparèixer per aquest racó de la casa.

Són tan necessàries en les ciutats que la pròpia naturalesa els ha atorgat el do de la reproducció, 6.000 ratolins pot tenir una mare rata durant tota la seva vida i en les grans ciutats mundials s’estima que hi ha una rata per habitant.

Realment la por cap a aquests animalets tan necessaris per a les nostres canonades és infundat. A elles no els agrada ser vistes ni els éssers humans, només has d’intentar trobar per casa a una i veuràs com és de difícil, fins i tot una vegada sent vista sempre intenten escapar de nosaltres.

Per aquest motiu i si encara no t’hem convençut i vols tenir aquests animalets lluny de casa teva una de les opcions és mantenir les teves canonades netes per a això pots trucar-nos per realitzar un manteniment periòdic. Podràs mantenir a ratlla les rates i de pas t’estalviaràs algun que altre embús.

1 comentario

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.