Què fer quan hi ha una inundació en pàrquings, baixos o comerços?

Neteges Escobar

En aquestes dates i sobretot a la tardor, lamentablement hem de realitzar un dels serveis més durs per als nostres clients, la inundació en pàrquings per culpa de les fortes pluges, baixos de cases plens d’aigua, comerços inundats, etc. En aquests casos més que en cap altre hi posem totes les nostres energies per treure l’aigua i la neteja a fons del lloc el més ràpid possible.

Avui us portem alguns consells per evitar mals majors quan les pluges fortes refermen i no provoquin danys majors.

Per a això és molt important tenir unes mesures prèvies de precaució contra inundacions.

Contra la força de l’aigua només podem prevenir, mentre dura podem salvaguardar-nos i després només ens quedarà trucar a Neteges Escobar per treure aigua i deixar-ho tot com estava abans de la inundació.

Hem d’actuar abans que les pluges fortes siguin les protagonistes d’inundacions al Maresme o Catalunya, per a això començarem amb unes mesures preventives a tenir en compte:

– Tots els membres de la casa o comerç han de saber on és la clau general d’aigua i el quadre elèctric. En cas d’inundació serà molt important el tall del subministrament elèctric i si la inundació és provocada per una canonada danyada o obstruïda cal el tall imminent de la clau general.
– Fer un manteniment continuat de teulades, baixants pluvials i desaigües pot estalviar embussos que posteriorment causin l’estancament i desbordament d’aigua.
– Per a les zones més propenses a les inundacions, no està de més tenir a mà una llanterna, transistor a piles per estar informats de la situació actual, una petita farmaciola, impermeable, botes d’aigua i saber on guardem els documents d’identitat. Estris de primera necessitat que poden solucionar molts problemes en aquests moments de crisi.
– En plantes baixes, terrasses i soterranis haurem de deixar-ho tot a uns centímetres de terra. Amb això evitarem desperfectes provocats per petites filtracions d’aigua.

Si les fortes pluges us sorprenen a l’aire lliure:

– Si anem a agafar el cotxe en un dia de fortes precipitacions és molt recomanable portar el telèfon mòbil al 100% de bateria.
– Sempre ens hem d’allunyar de rius, rieres i zones inundables. I menys encara intentar creuar amb el cotxe, ja que fàcilment pot flotar amb poca alçada d’aigua.
– Si tot i així ens aventurem a creuar un gran bassal d’aigua sempre ho farem a poc a poc i amb marxes curtes. Un cop ja haguem creuat hem de comprovar els frens del cotxe que funcionin perfectament.
– Estar molt atents a possibles despreniments d’arbres, mobiliari urbà, etc. Amb pluja els cinc sentits han d’estar molt alerta.

Si estem a casa, què podem fer?
– Mai baixar als pisos inferiors. La força de l’aigua pot colpejar el mobiliari o tirar envans que ocasionarien danys personals.
– Tancar finestres i portes. Si veiem qualsevol escletxa on pogués passar aigua intentar tapar-la.
– Desconnectar el corrent elèctric.
– Trucar al 112 i informar de la situació.

Finalment, si volem tornar a la normalitat després de la tempesta l’única solució és tenir al nostre costat als millors professionals que treguin l’aigua estancada i netegin amb aigua a alta pressió de forma ràpida i eficaç. Per a això pots trucar i preguntar pel nostre servei de neteja de pàrquings inundats, buidat de fosses d’ascensor, neteja a fons de sòls amb o sense fang, bombes de sostracció d’aigua en baixos i comerços, etc. trucant al 93.761.07.44.

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.