Embús a les canonades

Neteges Escobar

Especialistes en desembussos de canonades al Maresme i Catalunya però amants de la prevenció i el manteniment en tots els nostres serveis. Per aquest motiu, hem de tenir molta cura amb utilitzar el nostre sistema de desguassos com escombraries i així evitar molestos problemes en els moments més insospitats.

Avui ens centrarem en els 4 litres de mitjana per persona i any d’oli abocats a les canonades i els problemes que poden ocasionar sense nosaltres adonar-nos. Són molts qui ens adverteixen, són pocs els que ens expliquen. Creiem fermament que la base de la prevenció és el coneixement.

reciclar aceite

Tots hem intentat barrejar aigua amb oli alguna vegada a casa i hem comprovat empíricament les diferents densitats dels dos líquids. Aquest efecte passa exactament igual dins del nostre sistema de canonades domèstic i públic. D’aquesta manera, afavorim la creació de bacteris i males olors.

Un altre problema més greu però menys freqüent es dóna quan hi ha grans quantitats d’oli acumulat dins d’una mateixa canonada amb poc pendent i es barreja amb sabons domèstics o industrials. Aquesta barreja pot ocasionar embussos en elles i greus desperfectes en les estacions de bombament i depuradores. A més, són problemes costosos a causa de la problemàtica d’haver de trobar el punt exacte de l’embús, usar maquinària especial per trobar el registre ocult d’accés i si no n’hi hagués fins i tot s’hauria d’aixecar el terra.

Si tenim en compte la seva densitat i viscositat, ens podem adonar d’una manera lògica que la quantitat d’aigua i temperatura que necessitem per dissoldre aquest líquid és elevada, generant més despesa energètica i increment de costos. S’estima que cada llar aporta entre 40 i 50 €/any només per a la dissolució de l’oli i altres líquids similars.

La nostra irresponsabilitat també afecta els éssers vius dels ecosistemes dels rius. Si l’oli llançat en les canonades arriba al seu hàbitat provoca una fina capa superficial que evita l’intercanvi d’oxigen. A més, una de les dades esgarrifoses sobre aquest tema ens indica que 1 litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua.

Grans i molestos problemes que poden ser evitats amb dos objectes senzills: un embut i una ampolla. Hem de guardar l’oli i portar-lo als punts verds o deixalleries que hi ha a totes les ciutats per cuidar les nostres canonades i el medi ambient.

Entre molts usos de l’oli reciclat trobem la creació de biodièsel, un combustible que produeix un 98% menys de diòxid de sofre, un 40% menys de fum i un 10% menys de diòxid de carboni comparat amb el dièsel convencional.

Un petit gest pot eliminar un residu altament contaminant de l’aigua, podrem reutilitzar l’aigua que arriba a les depuradores, abaratirem el procés, frenarem el deteriorament del sistema de sanejament i, en definitiva, tindrem cura al medi ambient.

aceite tuberías

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.