“El poder és a les teves mans” #DiaMundialDelRentatDeMans

A Neteges Escobar ens volem sumar al dia internacional del rentat de mans que se celebra el pròxim 15 d’Octubre i que té com un dels seus avaladors principals a UNICEF. Aquest dia se celebra des de 2008.

El Dia mundial del rentat de mans és un dia de promoció mundial anual dedicat a augmentar el coneixement i la comprensió de la importància del rentat de mans amb sabó com una manera fàcil, eficaç i assequible per a prevenir malalties i salvar vides.

Un simple gest que per a molts de nosaltres pot semblar quotidià i si cap tipus d’importància pot salvar milers de vides en països subdesenvolupats.

1.400 nens menors de cinc anys moren cada dia a causa de les malalties diarreiques causades per la manca d’aigua potable, sanejament i higiene. Aquesta malaltia és la segona causa de mortalitat infantil al món.

“Una de les formes més eficaces de salvar les vides dels nens és simplement que es rentin les mans amb sabó”, va dir Sanjay Wijesekera, cap mundial dels programes d’Aigua, Sanejament i Higiene d’UNICEF (WASH)

Durant tot el dia, en milers de col·legis adscrits al programa Enreda’t (www.enredate.org) s’ensenyarà i prendrà consciència de la importància de la higiene. També adonar-se que no tothom pot tenir un sistema d’aigua potable de forma fàcil proveït de canonades a casa seva, un sistema de desguàs que facilita l’expulsió de les deixalles i potencia la salubritat en el nostre dia a dia.

Un altre dels aspectes bàsics que han d’aprendre els nens, és adonar-se de la importància de rentar-se les mans amb sabó en moments clau del dia i convertir-lo en un hàbit: abans de preparar menjar o menjar, després d’usar el bany o esternudar.

També pots visitar la pàgina web oficial del Dia Internacional del rentat de mans: https://globalhandwashing.org/global-handwashing-day/ o amb el hashtag mundial #GlobalHandwashingDay