Com mantenir les canonades a l’hivern

Neteges Escobar

Mantenir les canonades i solucionar embussos durant tot l’any és un dels nostres propòsits. Ara que arriba el fred i amb això arriben els riscos de trencament del sistema de canonades en les zones més fredes, provocant filtracions i danys greus en l’estructura, hem d’estar atents i posar-hi remei abans no surgeixin els problemes. Per aquest motiu, no només hem de tenir cura amb els embussos en els nostres desguassos, sinó que també hem de seguir uns senzills consells per evitar mals majors provocats per les temperatures baixes.

tuberia congelada

Les zones que més pateixen per aquest motiu són les menys usades de la casa, l’estancament d’aigua en les canonades fa que aquesta es congeli amb més facilitat.

L’aigua congelada canvia la seva densitat i augmenta el seu volum i pot provocar esquerdes o trencaments en el tub.

1. Una de les solucions més efectives, és la del recobriment dels tubs amb materials apropiats per a això, per exemple, la llana de fibra de vidre. D’aquesta manera aconseguirem que el fred no penetri i congeli el líquid.

2. Com hem dit anteriorment, hem de procurar que no quedi aigua estancada en canonades ni mànegues. Si l’aigua dipositada arribés a congelar-se i solidificar-se podria esquerdar el sistema de canonades o la mànega. Haurem de tallar la clau de pas i obrir l’aixeta per deixar circular tota l’aigua restant. També desconnectarem les mànegues i les guardarem en un lloc adequat.

3. Un mal manteniment agreuja els petits problemes que puguin sorgir, per aquest motiu, abans de l’època de fred intens haurem de reparar qualsevol tipus de desperfecte que pugui ser agreujat per la pressió de l’aigua solidificada.

Si el mal ja està fet i les canonades congelades, la solució és senzilla. Haurem de localitzar el punt on l’aigua s’ha congelat i amb un assecador del cabell amb aire calent donar temperatura a la zona i esperar el desglaç.

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.