Canonades embussades a l’estiu

Neteges Escobar

Quan va començar el fred vam escriure tuits per cuidar les canonades amb l’arribada de les baixes temperatures. I ara toca fer el mateix amb l’entrada de l’estiu, les calors i les despreocupacions.

Les costums estiuenques i les altes temperatures són un gran enemic del sistema de canonades de tota casa particular, comunitat de veïns i segones residències.

En aquesta època de l’any ens relaxem i les nostres costums canvien. Som més indulgents amb la cura de les coses que llencem pel WC, ens dutxem per treure’ns la sorra de la platja, més restes orgàniques van a parar al desguàs de la pica, etc. Ens despreocupem, apareixen els embussos a les canonades i després ens toca recórrer a professionals per resoldre el problema.

A tot això li hem de sumar el greuge que suposa l’escalfament de les restes orgàniques que hem llançat dins de les canonades, provocant podridura i males olors del tap originat en algun punt del sistema de canonades de la llar o comunitat.

El manteniment previ i continuat és essencial. En llars particulars es pot anar fent amb productes químics específics que hi ha al mercat, però en comunitats i empreses has de comptar amb especialistes per a no deixar caps per lligar en els baixant.

Per aquest motiu, no hem de baixar la guàrdia amb les nostres canonades a l’estiu, els embussos poden ser molt molestos en èpoques que necessitem relaxar-nos i desconnectar de tots els problemes quotidians. Però si tot i així et sorgeixen problemes amb les canonades no dubtis a emportar-te el nostre número de telèfon perquè vinguem a salvar les teves vacances a qualsevol racó de Catalunya, ja sigui en canonades domèstiques, baixants en comunitats de veïns o en habitatges d’ús vacacional.

I per finalitzar el post, us donarem 5 consells que hem de recordar si volem evitar problemes desagradables durant les nostres vacances:

  • Revisar que tenim en perfectes condicions les reixetes dels desguassos i salvafulles en les parts exteriors de la casa.
  • Quan ens anem a dutxar després d’un dia de platja, no t’oblidis de treure’t la major quantitat de sorra possible abans d’encendre la dutxa.
  • Encara que sigui estiu el desguàs NO són unes escombraries de deixalles orgàniques, tampoc el WC de tot tipus de papers i altres.
  • Si tenim temps i som aixerits podem revisar tots els sifons de la casa i netejar-los.
  • Insistir en les reunions de veïns perquè es realitzin revisions periòdiques del sistema de canonades de la comunitat (inclòs pàrquings). Amb aquesta acció podem estalviar-nos males olors a l’estiu i embussos i inundacions quan arriben les fortes pluges.

Dejar una Respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.