Tinc la casa inundada! Què faig?

Tinc la casa inundada! Què faig?

Una de les sensacions més desagradables és arribar a casa i comprovar que està plena d’aigua o que per culpa d’un temporal l’aigua ha arrasat amb tot, entrant en el nostre pàrquing, soterrani o menjador. Una sensació d’impotència. Contra l’aigua és difícil posar precaucions.

Com puc prevenir les inundacions a casa, el nostre negoci o en el pàrquings?

Primer de tot i per a qualsevol sinistre greu, és molt recomanable tenir una relació escrita feta i guardada a priori dels objectes més valuosos que guardem a casa i fins i tot alguna foto per poder gestionar amb més facilitat amb l’assegurança en cas de ser necessari.

També, com a precaució podem instal·lar alarmes d’inundació a casa per evitar que una petita fuita es converteixi en un gran problema.

El manteniment i desembossament de les arquetes i els baixants pluvials són d’extrema importància per afavorir el pas d’aigua i no provocar un tap que pugui originar o agreujar aquesta situació. Per a això, hi ha professionals que saben trobar els factors de risc que poden originar aquesta situació i creen un pla de prevenció per a aquests casos. Si volguessis fer una revisió per a la teva casa, comunitat de veïns, negoci o fàbrica pots comptar amb tot l’equip de Neteges Escobar i la seva tecnologia més puntera per evitar aquest tipus de problemes.

Què has de fer si et trobes en aquesta situació?

Un cop ja tenim la inundació a sobre, és molt important que en un primer moment apaguem l’electricitat general i utilitzem una llanterna per guiar-nos. També tallar la clau de pas d’aigua. Si vivim en una comunitat i la inundació ve per les canonades comunitàries, haurem d’avisar el president perquè talli l’aigua de tot l’edifici.

En aquest moment serà molt important trucar al 112 si la inundació ha estat molt greu i ha originat danys importants. Anunciar el que ha passat i des del número d’emergència us enviaran els efectius necessaris i els passos a seguir.

Un cop anomenats els serveis d’emergència haurem de cridar al nostre corredor d’assegurances o a la companyia en el termini de 24 hores perquè ens orientin o que comencin els tràmits necessaris. Si la inundació no és tan greu i no ha originat danys en persones o en l’estructura, podem trucar directament al nostre corredor sense haver de fer-ho al 112.

També intentarem, al més aviat possible, salvar i assecar tots els objectes mullats.

Si pateixes una inundació, et recomanem que confiïs en professionals per buidar l’estància i deixar-la sense rastre d’aigua. Ser previnguts i ràpids pot evitar agreujar el problema. Truca’ns i et farem arribar als millors professionals per donar-te solucions.

Deja un comentario

Your email address will not be published.