Tenim companyia a les clavegueres

Tenim companyia a les clavegueres

Per a la vigilància i alliberament del sistema de clavegueram de les ciutats, en breu comptarem amb un nou company de treball.

Si ara us fem pensar en un Dron, segur que penseu en un objecte amb hèlixs sobrevolant els nostres caps, però això canviarà. Gràcies a la nova legislació sobre vols comercials amb drons que està preparant la Unió Europea, a poc a poc empreses estan començant a fer proves pilot per utilitzar aquests artefactes amb fins de supervisió en zones de difícil accés del sistema de clavegueram de Barcelona.

Actualment, hi ha un projecte realitzat pel Centre tecnològic Eurecat, FCC (que explota actualment el servei de clavegueram de Barcelona), Ibak (fabricant de robots) i Simtech Design (operador de drons) que pretén utilitzar aquests aparells per a inspecció els 13 tancs subterranis que serveixen per retenir l’aigua després de grans precipitacions a la ciutat de Barcelona i evitar que 940 tones de matèria en suspensió s’aboquin a la Mediterrània cada any.

Aquest avanç és molt important per a la millora dels sistemes de clavegueram i la resolució ràpida dels problemes. Gràcies a això, serem capaços de monitoritzar 24 hores al dia l’estat de les canonades i els complexos sistemes d’evacuació, recopilar dades sobre la qualitat de l’aire, situació de la infrastructura i detectar qualsevol obstacle que pogués originar un problema major.

DRON-ALCANTARILLADO

En aquests moments s’està treballant amb unes limitacions d’espai per a la mobilitat del Dron de 80cm. mínims d’ample i alçada. Així es podrà inspeccionar el 39% de la xarxa barcelonina. Aquesta és una primera limitació ja que actualment una persona pot inspeccionar el 55% perquè només necessita 60cm. d’ample i 1 m. d’alt. A poc a poc s’aniran millorant les mesures del dron i augmentant aquest percentatge. Una altra limitació són els 20 min. de bateria i la seva poca capacitat de càrrega.

Aquest projecte ha d’estar llest en 2 anys i pretén, a més d’una major qualitat en l’entramat de clavegueram, reduir els accidents laborals que es produeixen en aquestes tasques.

A hores d’ara és un projecte molt focalitzat a aquesta tasca i a l’espera de rebre subvencions europees per al seu desenvolupament. Estem segurs, que un cop desenvolupat i posat a l’abast de la resta de professionals, Neteges Escobar estarem allà per oferir-lo en els nostres serveis i seguir amb la nostra intenció de millorar cada dia, resolent els problemes dels nostres clients i estalviant temps i diners en cada servei.

Deja un comentario

Your email address will not be published.