El sistema de clavegueram ha d’estar net

El sistema de clavegueram ha d’estar net

Les xarxes de clavegueram són el mecanisme que té la nostra societat per evacuar aigües residuals, industrials i pluvials. Aquestes estructures hidràuliques són les encarregades de fer circular els líquids sota les vies públiques i evacuar segons el seu origen.

A causa del seu funcionament per gravetat, cal que tinguin un bon manteniment de l’interior de la canonada. Aquesta ha d’estar en bones condicions i no tenir obstacles que entorpeixin o taponin el circuit natural de l’aigua.

Cada un de nosaltres és responsable de fer un bon ús individual dels nostres desguassos de casa i així fer un benefici per a la comunitat. D’altra banda, les administracions públiques han de tenir un pla de manteniment a mitjà termini per elaborar un pla per a tota la xarxa de canonades de cada ciutat. Les actuacions planificades i preventives poden evitar problemes més greus, per exemple en èpoques de pluges provocant inundacions. Així com, els particulars i comunitats també haurien de tenir en compte la possibilitat d’exercir aquest tipus d’accions en el seu propi sistema d’evacuació d’aigües residuals i pluvials.

Per a aquestes neteges és important que es contrasti l’empresa a contractar, són treballs que s’han de fer amb personal expert i les eines i camions d’acords amb cada ocasió. Cada problema, una solució. De vegades ens podem veure obligats a actuar en zones molt difícils, per aquest motiu és necessari una gamma àmplia de cisternes o camions amb elevades capacitats de succió i pressió.

Els equips utilitzats han de ser d’alta tecnologia per guanyar eficiència en el treball, estalviar temps i diners, a més de tenir una alta precisió d’aigua per solucionar els problemes més específics.

Un altre punt que hem de considerar és l’ús de càmeres de vídeo per efectuar un treball previ d’inspecció i localització. Aquesta acció ajudarà a trobar el punt exacte on hem d’actuar i no haver de picar o buscar a les palpentes.

No hi ha dubte que un altre factor important per triar una bona companyia de manteniment i desembossaments de sistemes de canonades és el compliment exhaustiu de les normatives mediambientals espanyoles i europees.

Deja un comentario

Your email address will not be published.