Saps quanta aigua utilitzes cada dia?

Saps quanta aigua utilitzes cada dia?

T’imagines anar al supermercat i tornar amb 60 garrafes de 5L d’aigua? Segurament t’estaràs preguntant per què vols tantes garrafes d’aigua i el temps que tardaries a beure-te-les. Si te les vols beure totes got a got i tenint en compte que es recomana beure 2L diaris, llavors necessitaríem 150 dies per acabar-les totes. Però en canvi, 300L (60x5L) és la quantitat necessària per omplir una sola banyera.

També podem parlar de les 40 botelles petites d’aigua que necessitaríem per omplir la cisterna del vàter o les més de 100 garrafes de 5L per rentar el cotxe.

El nostre dia a dia transcorre mentre anem utilitzant l’aigua que surt de les canonades i marxa pels desguassos d’una forma despreocupada. Estem tan acostumats a obrir l’aixeta i que surti aigua sense esforç que no ens adonem dels litres que malgastem sobre un bé tan preuat com és aquest líquid tan necessari per a la vida.

A més, si posem més atenció al no malgastament de l’aigua, segur que podrem estalviar uns calerons que a final d’any podrem aprofitar per gastar-los en una altra cosa.

Quan mirem una bola del Món veiem molta zona blava i això ens fa pensar que d’aigua mai en faltarà, però això és un pensament molt erroni, ja que només l’1% de tota l’aigua és potable i apta per beure.

Seguint amb l’exemple anterior i intentant estalviar, si en comptes de banyar-te amb 60 garrafes d’aigua optes per una dutxa, aconseguirem reduir aquesta quantitat en 40 garrafes i només utilitzar entre 50 i 100 litres d’aigua.

Saps quan gastes cada cop que et rentes les dents amb l’aixeta oberta? Un total de 18 litres per cada rentada, però si ho multipliquem per 3 cops al dia aquesta xifra puja a l’equivalent a 36 ampolles de litre i mig. Però si encara volem saber més, aquest mal hàbit al mes pot costar-nos 1.080 ampolles d’aigua!

És a dir, hem d’agafar consciència tots que malbaratar l’aigua és un risc pel nostre planeta, una falta de respecte per la població que té mancances serioses d’aquest bé tan necessari i un malbaratament del pressupost familiar.

A Neteges Escobar treballem cada dia amb aquest líquid per resoldre problemes a les canonades i inclús tenim totes les acreditacions necessàries per fer un transport d’aigua potable de forma completament segura amb els nostres camions cisterna.

Deja un comentario

Your email address will not be published.