Piscines d’aigua salada?

Piscines d’aigua salada?

Ple estiu i toca pensar… en la piscina! Us hem parlat força a Neteges Escobar sobre piscines: com tenir-ne cura a l’hivern, posar-les a punt abans de l’estiu… Però avui volem explicar-vos alguna cosa diferent. Una pista: us sona aquesta cançó de Julio Iglesias que deia “agua dulce… agua salá“? Doncs ni més ni menys que de piscines d’aigua salada tracta el nostre post d’avui. Comencem!

Probablement ja coneixeu de l’existència de piscines d’aigua salada o també anomenades de “cloració salina“. La novetat (i per a molts bona notícia) és que comença a deixar de ser una cosa exclusiva de balnearis, resorts o parcs aquàtics i ara també és possible tenir la teva pròpia piscina d’aigua salada. Mentre que en altres països és força més habitual trobar aquest tipus de piscines, aquí no ho és (o era) tant. No obstant això, cada vegada comencen a veure més aquest tipus de piscines, tant públiques com privades.

Són aquestes piscines una qüestió de moda? D’on podem treure l’aigua? És més car que fer servir aigua dolça? Com es realitza el manteniment? Aquestes són només alguns dels molts dubtes que pot ser que et sorgeixin i el que volem és ajudar-te a resoldre’ls. La veritat és que una piscina amb aigua salada presenta molts i grans avantatges i els volem explicar tots! Però comencem pel principi.

En què consisteix una piscina d’aigua salada? Puc convertir la meva piscina en una d’elles? Potser alguns de vosaltres desconeixeu el procediment d’implantació i/o transformació, no sapigueu per on començar o teniu por al canvi. Però res més lluny de la veritat. Us expliquem el funcionament en un tres i no res:

Les piscines convencionals poden convertir-se en piscines d’aigua salada, mitjançant un senzill tractament d’aigua amb un nom una mica més complicat: “eletcrólisis calitja“. I, en què consisteix aquest sistema?

La premissa és molt senzilla: aprofitar la sal per convertir-la en clor. Senzillament requereix la instal·lació d’un clorador salí que serveix tant per a piscines normals com portàtils. Aquest aparell funciona d’una manera molt senzilla i un cop instal·lat només hi hem de posar sal al dispositiu. Quina sal? Doncs val la mateixa sal de taula que tenim a casa nostra. Amb la sal dins, aquest sistema es posa en funcionament i de manera natural la converteix en un clor gasós que realitza la mateixa funció de neteja que el clor convencional. El més curiós del procés, és que una vegada que aquest tipus de clor es descompon, es converteix en sal de nou i el cicle torna a començar!

Com a dada, comentar-vos que l’aigua que obtindrem a la nostra piscina no serà igual que l’aigua de la mar, així que no espereu sortir amb el cos cobert de sal. El regustet que té és certament salat i es pot assimilar al de les llàgrimes. No obstant això, la proporció de sal a l’aigua serà aproximadament d’un 10% respecte al nivell que es troba en l’aigua del mar.

I ara sí, quins són els avantatges d’una piscina amb aigua salada?

  • El primer avantatge és potser el més obvi, per la seva immediatesa. Com a usuaris de piscines amb aigua convencional tractada amb clor, és més que probable que estigueu familiaritzats amb la sensació de coïssor als ulls, sequedat a la pell i cabell i la famosa olor de clor que es queda impregnada en el nostre cos. Doncs bé, com podeu imaginar aquests efectes en el nostre cos són els primers que desapareixeran si us banyeu en una piscina amb aigua salada. L’aigua resultant serà més suau, lleugera i sense olor de clor.
  • Com a conseqüència de l’anterior, la reducció de l’ús de productes químics necessaris per al manteniment de les piscines convencionals implica uns beneficis o millores des del punt de vista mediambiental i sostenible.
  • Finalment, l’estalvi econòmic relacionat amb els costos de manteniment i l’ús de productes químics. Com ja hem explicat, el procés de transformació de clor en sal és automàtic i cíclic, de manera que el seu nivell en l’aigua serà sempre estable i no excessiu.

Tot això implica una reducció de despeses tant de manteniment i/o personal que s’encarrega d’això si n’hi ha, com de l’ús de productes químics, ja que deixen de ser necessaris. Cal tenir en compte a més, que la sal no s’evapora, de manera que les úniques pèrdues poden produir-se en entrar i sortir de l’aigua o si es produïssin petites fuites. Però fins i tot d’aquesta manera, la reposició de sal es realitzarà de manera espaiada en el temps i és significativament més barata que el clor i altres productes químics.

I com no tot és de color de rosa, pot ser que us estigueu preguntant pels desavantatges.

L’inconvenient que es pot trobar és el cost d’instal·lació del clorador salí. La inversió inicial serà més gran que en les piscines habituals, però a partir d’aquí suposa un estalvi significatiu. Els propietaris de piscines privades i/o petites veuran que a llarg termini l’estalvi serà el més destacable i en el cas de comunitats de propietaris i piscines públiques succeirà el mateix, podent destinar els diners sobrants a altres millores.

Finalment, com tot a la vida: “per a gustos els colors“. Un altre possible inconvenient a considerar, és la possibilitat que hi hagi persones que no els agradi o no s’acostumin a la sensació de banyar-se en aigua salada i segueixin preferint les piscines de sempre. Al final, és una qüestió de gustos i d’eleccions i cadascú escollirà allò amb el que se senti més còmode.

I fins aquí el nostre post d’avui piscinaires! Ja sabeu que si necessiteu una neteja a fons de la vostra piscina, buidar-la, omplir-la, etc. a Neteges Escobar estem a una trucada de vosaltres! I vosaltres què preferiu, aigua dolça… o aigua salada?

Deja un comentario

Your email address will not be published.