Les necessàries canonades d’aigua no son tan fosques

Les necessàries canonades d’aigua no son tan fosques

Les canonades d’aigua, des de les primeres en la història, allà a l’època romana, s’han realitzat de molts materials diferents: formigó, ciment, ceràmica, PVC, acer, ferro, polièster, etc. i són elements necessaris de salubritat en les nostres vides. La funció principal a les nostres llars és evacuar residus líquids. Obvi, oi? No tant quan veiem cada dia en els nostres serveis de desembussament de canonades que la principal causa de taponament és l’acumulació de residus sòlids, és a dir, que s’han utilitzat més com escombraries que com a desguàs. També hi ha altres causes, com ara llançar olis o productes aparentment aptes per desencallar canonades, com ara “La Coca Cola” #FalsMite.

Però… on tenim l’embús? A vegades tenim dubtes si hem de dir “canonada” o “desguàs”, per evitar confusions, millor us deixem amb la definició de les 2:

Canonada: Conducte format de tubs per on es porta l’aigua, els gasos combustibles, etc.
Desguàs: conducte de sortida de les aigües.

Aquest sistema d’evacuació d’aigua té la fama de ser sempre fosc i brut, però no és així. Durant l’any 2016 també hem pogut veure com un poble belga feia servir un sistema de canonades amb 3,2 km especial per dur cervesa de la fàbrica directament a l’aixeta de cases.

cerveza_grifo

Si viatgem a Sao Paulo, veurem que a les claveguera un artista brasiler anomenat Zeao es va revelar en els anys 90 contra la prohibició de pintar als carrers i va fer obres d’art subterrànies. També els japonesos han decidit donar alegria als seus carrers decorant les seves tapes de claveguera.

alcantarilla

A més, hi ha dues ciutats que podem recordar per les seves canonades:

Nova York i el seu fum que surt de sota terra. No és fum, és vapor d’aigua distribuït per les entranyes de la Gran Manzana per a usar en calefaccions o aires condicionats.

humo-ny

– Les canonades suspeses de color rosa a Berlin, usades per drenar aigua en construccions que es troben per sota del nivell del mar.

tuberias-berlin

En definitiva, les canonades són part necessària de la nostra vida i gràcies a elles tenim una millor salut. Hem de cuidar-les i confiar en professionals com el nostre equip de persones a Neteges Escobar per resoldre aquells incidents que puguin sorgir.

Deja un comentario

Your email address will not be published.