Misteriosos sorolls al pis de dalt

Misteriosos sorolls al pis de dalt

Des del desembús a Malgrat de Mar fins a serveis 24 hores 7 dies a la setmana per a tot Catalunya. El nostre servei es basa en la utilització d’aigua com a mitjà per a resoldre la majoria de problemes dels nostres clients. Aquesta experiència adquirida en més de 50 anys en el sector ens fa sabedors de coneixement de tots els secrets del medi on ens movem.

Avui us explicarem una curiositat i trencarem un mite. Ens sap greu comunicar a tots els nostres lectors que el veí de dalt no juga a bales per les nits per fastiguejar als que viuen a sota.

#FalsMite

El joc de les bales es substitueix per una raó física que succeeix en tancar l’aixeta de cop.

En obrir l’aixeta les molècules d’aigua flueixen per les canonades trobant un pas obert on es dóna sortida al cabal. Si sobtadament tanquem l’accés a l’exterior (tanquem l’aixeta) les molècules xoquen contra l’obstacle i entre si, provocant un fenomen anomenat depressió.

Amb aquest xoc provoquem que algunes de les molècules que han col·lisionat passin a estat gasós, donant lloc a un eixamplament de la canonada i a la creació d’una ona de bombolles d’aire que es transmet en sentit oposat. Aquest corrent d’ones viatja per tot el sistema de canonades de l’edifici recorrent les canonades dels pisos inferiors.

A mesura que l’ona avança va perdent força transferint la seva energia al propi material de la canonada o per un punt de fuga. Aquest procés és el que explica el so de més a menys que es produeix en les nostres canonades i provoca la semblança amb la caiguda d’una bala.

Aquest fenomen és conegut com pols de Joukowski i pot arribar a produir grans desperfectes en el sistema de canonades, per aquest motiu s’instal·len mesures de seguretat per evitar mals majors i deixar-ho amb la simple associació amb el joc de nens, les bales.

Deja un comentario

Your email address will not be published.