Inundacions a rieres del Maresme

Inundacions a rieres del Maresme

Desgraciadament, quan hi ha pluges fortes o torrencials a la zona del Maresme hem de parlar d’inundacions en les seves rieres. Una situació que provoca problemes de mobilitat i fins i tot accidents greus.

Una riera és un llit natural d’aigües pluvials per on circula l’aigua d’un vessant fins a la desembocadura.

Aquestes rieres naturals han estat modificades per l’home i això afecta els cabals i a la seva força, provocant la circulació de grans quantitats d’aigua en poc espai. Aquest pas ha d’estar lliure d’obstacles i brutícia per afavorir tal circulació i no provocar desbordaments. Aquestes construccions precisen un manteniment constant per garantir el seu correcte funcionament.

Cal extremar les preocupacions i evitar acostar-se a les rieres quan hi ha un cabal d’aigua contundent i la força de l’aigua sigui extrema. L’aigua és un element natural incontrolable quan agafa grans velocitats i pot originar accidents en cases, carrers i persones, en alguns casos fins i tot causant víctimes.

El nostre treball amb cisternes d’aigua i mànegues de molt alta pressió consta de mantenir aquestes vies d’aigua netes en tots aquells ajuntaments que ho requereixin. Així com, altres elements públics que han de tenir un constant manteniment, com per exemple, les arquetes, que han d’estar netes per afavorir la seva comesa i desviar l’aigua dels carrers cap a altres desguassos quan hi ha precipitacions.Traductor de Google para empresas:

Deja un comentario

Your email address will not be published.