Estalvia aigua

Estalvia aigua

En aquest post us volem oferir 6 consells fàcils de realitzar i molt importants per estalviar diners i aigua a casa teva:

Airejador a l’aixeta. Aquesta petita peça es col·loca enroscant a l’aixeta per trencar l’aigua i barrejar-la amb aire, permet un estalvi d’aigua del 40%.

01-ahorro-agua-tuberias
Netejar baixants i canonades en les comunitats de veïns. Quan hi ha una convivència de moltes persones en un mateix edifici, els perills d’embussos augmenten. Fer revisions periòdiques dels baixants i mantenir les arquetes netes pot afavorir la lliure circulació d’aigua evitant la inundació de baixos i pàrquings, amb els problemes que comporten.

02-limpiar-arquetas-bajos-inundados
Segons habitatges. Tant a l’estiu a la platja, com a la muntanya a l’hivern, les canonades poden fer-se malbé amb el poc ús o el fred pot arribar a congelar-les. Per això, després de ser utilitzades hem de deixar-les a punt i abans d’entrar a l’habitatge comprovar que no hi ha cap fuga o obturació en cap punt del sistema de canonades.

03-mantenimiento-bajantes-comunidad-vecinos
Dutxa millor que bany. De mitjana es necessiten 100L d’aigua per dutxar-se o 250L per donar-se un bany. Ara, calcula quant pots estalviar al dia, mes i any per persona a casa teva.

04-ducha-mejor-que-bano

El desguàs NO és unes escombraries. Per les presses o per descuit, hem començat a netejar els plats a la pica sense haver tret tot el menjar, o posats en el rentaplats sense haver fet el mateix. El sistema de canonades està dissenyat per transportar líquids, no sòlids, i això pot comportar embussos als sifons o cúmuls de brutícia al llarg del recorregut.

05-limpiar-tuberias
Rega les plantes sempre a última hora del dia. L’aigua amb la calor s’evapora, per aquest motiu optimitzarem l’aigua per al reg si el realitzem amb temperatures més suaus. A més, evitarem la possibilitat de cremar les plantes amb l’efecte lupa de l’aigua amb el Sol.

07-ahorro-agua-regar-noche

Deja un comentario

Your email address will not be published.