Es poden preparar les canonades per a l’estiu i tenir menys embussos?

Es poden preparar les canonades per a l’estiu i tenir menys embussos?

A l’estiu és època de posada a punt de piscines, transport d’aigua potable, buidatge de fosses sèptiques, neteja de baixants en segones residències i, per descomptat, embussos en canonades o problemes propis d’èpoques estivals. A més, no és d’estranyar que vegis una de les nostres cisternes d’aigua o camions circulant o treballant al llarg de la costa catalana, especialment al Maresme solucionant de manera efectiva els problemes que puguin sorgir amb les canonades d’hotels, càmpings, comunitats o residències particulars.

Un dels problemes típics d’aquestes èpoques és la mala olor dels baixants de la cuina o el bany, no per embussos, si no per sequedat en el mateix. Ja hem parlat en altres posts d’aquest blog que és molt important que els colzes de les canonades tinguin una base amb aigua per evitar que les olors pugin i es colin en el nostre habitatge. Amb la calor i la sequedat de l’ambient l’aigua del colze s’evapora i s’asseca donant via lliure a les males olors.

Però no només la sequedat dels baixants provoca les males olors, també la sorra que portem de la platja incrustada en la nostra pell provoca l’aparició d’embussaments.

Molts dels serveis que realitzem per solucionar olors o embossaments són evitables amb una major cura, per exemple un simple acte de treure’s la sorra de peus i cos abans d’entrar a la dutxa o banyera. Les teves canonades t’ho agrairan.

Una altra solució molt barata que podem aplicar és la instal·lació de filtres protectors en els desguassos en dutxes o aigüeres, amb això crearem una barrera per a possibles deixalles orgàniques, sorra o qualsevol altra impuresa que pugui provocar aquests embussos, sorra inclosa.

I, per descomptat, no agreujar el problema. Hem de tenir cura amb les solucions casolanes per desembussar, algunes d’elles no fan efecte i fins i tot poden agreujar el problema. El millor és actuar el més aviat possible i de la forma més eficaç i contrastada.

Deja un comentario

Your email address will not be published.