¿Provoquen embussos a les canonades les tovalloletes humides?

¿Provoquen embussos a les canonades les tovalloletes humides?

#TrencantMites

Al cap de l’any, els nostres equips treuen tones d’aquest material dels embussos en els sistemes de sanejament de tot el Maresme. Molts més si comptem els quilos de la resta de canonades de Catalunya.

Tants quilos de tovalloletes llençats al vàter han fet que alguns fabricants introduïssin propietats per a la seva teòrica biodegradabilitat. Però, és segur llençar-les al WC?

La resposta és: NO!

Encara que veiem a l’etiqueta que són aptes pel seu procés de biodegradat al vàter, ningú ens garanteix que no siguin les causants d’embussos a les nostres canonades.

Aquest material s’esfilega i forma petits cabdells o trenes abans de desintegrar-se i pot produir molestos problemes domèstics. No és un efecte immediat i per tirar una tovalloleta no causarem un embús, però l’acumulació amb altres productes inapropiats que trobem en el sistema d’evacuació d’aigües residuals si.

El problema s’agreuja si ho mirem amb la perspectiva comunitària dins d’una ciutat. Milers de tovalloletes són llençades cada dia al vàter provocant una saturació de tovalloletes “biodegradables” i que no ho són. Aquesta acumulació pot provocar greus embussos a les canonades de les ciutats.

A la següent foto podem observar l’embús que podríem trobar al desembussar les canonades de tot Catalunya en un dels nostres serveis.

A més, aquestes restes de tovalloletes i moltes d’elles que arriben intactes a les estacions de depuració d’aigües residuals provoquen greus desperfectes i taps en els seus sistemes.

Un altre dels problemes de l’embús del vàter és d’àmbit mediambiental. Normalment les tovalloletes estan impregnades de sabons i altres productes químics que poden arribar a contaminar l’aigua.

En conclusió, un senzill gest com posar una paperera al servei pot estalviar temps, diners i tenir cura del medi ambient. Perquè les coses encara que desapareguin pel vàter, encara segueixen allà.

Deja un comentario

Your email address will not be published.