De què estan fetes les canonades que transporten aigua?

De què estan fetes les canonades que transporten aigua?

Potser t’has preguntat alguna vegada de què estan fetes les canonades que transporten aigua, o potser no i t’ho estàs preguntant ara. Si una d’aquestes opcions es compleix, segueix llegint.

Hi ha 2 categories principals, les canonades de metall i les de plàstic i cadascuna d’elles té especificacions diferents. En aquest post, escriurem els trets principals de cada un dels materials i els seus derivats:

Canonades d’acer inoxidable

La rara avis de les canonades que transporten aigua. Són cares i difícils de veure. La seva gran resistència a la corrosió les fa perfectes per a instal·lacions de transport d’aigua properes al mar.

Canonades galvanitzades

També té una alta resistència a la corrosió i eren utilitzades per al flux d’aigua en habitatges, són més barates que les d’acer inoxidable. Així i tot, han estat substituïdes per les canonades de polietilè reticulat, amb un preu molt més assequible.

Canonades de coure

Hi ha canonades de coure de diferents mides per adaptar-se perfectament a les necessitats de cada ocasió i són les més comunes en els habitatges. Tenen un preu més elevat que les canonades de plàstic però la seva durabilitat els dona una relació qualitat-preu perfecte.

Canonades Polypipe

Les primeres de la llista en material plàstic. Molt resistents gràcies el seu gruix i rigidesa per aguantar aigua a alta pressió en exteriors.

Canonades de PVC

No es poden utilitzar per transportar aigua a altes temperatures perquè es deformarien, per a això podríem utilitzar el seu derivat (CPVC). En canvi, sí que són aptes per a transportar aigua a pressió.

Canonades de Policlorur de vinil clorat (CPVC)

És un derivat del PVC però amb un diàmetre més gruixut, semblant a les de coure, i més resistència a les altes temperatures.

Canonades de polietilè reticulat

Molt resistents a les altes temperatures i ideals per a zones de calderes o escalfadors. El seu color sol ser blau o vermell per diferenciar si és aigua calenta o freda la que recorre el seu interior.

Deja un comentario

Your email address will not be published.