Com són els sistemes de clavegueram?

Com són els sistemes de clavegueram?

Tan important és que les ciutats tinguin sistemes de sanejament adequats, com la seva neteja i manteniment perquè estiguin sempre a punt i funcionant. Els sistemes de sanejament i xarxes de clavegueram són una qüestió d’interès públic i un dret bàsic per als ciutadans. Gràcies a això s’han reduït les malalties i problemes de salut del passat i tenim ciutats netes i sense males olors (més o menys). Però, us heu preguntat com són els sistemes de clavegueram? Què hi ha a les entranyes de les nostres ciutats? Us ho expliquem avui a Neteges Escobar.

Comencem pel bàsic, encara que és probable que ja ens en fem una idea. Una xarxa de clavegueram és un sistema de construccions que s’usa per recollir i transportar aigües residuals, industrials i també les provinents de la pluja, des del lloc en el qual s’origina, fins on finalment s’aboca o es tracta.

Què fan i com funcionen els sistemes de clavegueram?

Gràcies als sistemes de clavegueram, les aigües residuals es filtren aconseguint la separació dels residus sòlids, la qual cosa permetrà purificar posteriorment aquestes aigües abans del seu abocament. El procés de depuració de les aigües residuals en els sistemes de clavegueram es realitza bàsicament en dues fases:

En una primera fase, l’objectiu és l’eliminació d’aquest fang blanquinós anomenat llot que es troba en l’aigua i altres residus sòlids més grans com branques, fulles, sorra, etc. El procés és una mica tècnic, però si voleu saber més sobre ell, us recomanem aquest article.

I finalment, en la segona fase s’acceleren els processos de descomposició biològica i es depuren les impureses que encara quedaven. Després d’aquesta fase, les aigües residuals poden ser abocades al riu o al mar sense risc de contaminació.

Com són els sistemes de clavegueram per dins?

Davant d’aquesta pregunta potser et passa com a nosaltres i hagis pensat en les Tortugues Ninja corrent per les clavegueres de Nova York. Però, sabem realment què hi ha sota del sòl? En primer lloc cal matisar que el sistema de clavegueram, forma juntament amb les estacions depuradores i les de reutilització d’aigua depurada, el que coneixem com a sistema de sanejament. Dit això, quins elements formen part de les xarxes de clavegueram?

Les connexions són components, gràcies als quals l’aigua residual provinent dels edificis particulars és portada fins a la xarxa pública.

Xarxa pública de clavegueram pròpiament dita; el componen els col·lectors visitables i no visitables o tubulars en funció de les necessitats de l’àrea i es troben sota la via pública. A través seu, l’aigua de les escomeses és canalitzada fins als col·lectors que són canonades més grans que recullen l’aigua de la primera per transportar-la fins als col·lectors principals.

Els absorbidors i sobreeixidors serveixen per fer front a les fortes pluges i evitar inundacions a la via pública.

També trobem altres elements com els pous d’inspecció que són una espècie de càmeres verticals que permeten accedir a les clavegueres i els col·lectors per a la seva neteja i manteniment.

Deixem la lliçó aquí per avui i esperem que hagi servit perquè aprengueu una mica més sobre el sanejament i la seva importància. Per a qualsevol dubte, no dubteu a contactar-nos! No som les Tortugues Ninja però posem la mateixa obstinació en cada cosa que fem!

Deja un comentario

Your email address will not be published.