Canonades Vs. Arrels

Canonades Vs. Arrels

Sabies que els arbres poden fer créixer les seves arrels fins a tenir un diàmetre 3 vegades la dimensió de la seva copa? Com tots sabem, les arrels creixen per sota del nivell del sòl, el mateix espai on s’ubica el nostre sistema de canonades de casa o de tota una comunitat.

Tenint en compte la mida que poden arribar a tenir aquestes arrels, el problema no només ve dels nostres propis arbres, sinó també de les possibles arrels que pogués tenir el jardí del nostre veí o del mateix carrer.

Com hem dit al principi, les arrels poden ocupar l’espai destinat a les canonades de la nostra llar obturant el pas i fins i tot pot malmetre les parets de la mateixa canonada. Però aconseguir saber en quin punt de tot el recorregut del sistema de desguàs o subministrament d’aigua no és tasca fàcil, cal tenir les eines necessàries per localitzar el punt exacte.

Nosaltres fem servir sistemes amb càmera per visió exterior en TV que ens rastreja cada punt de la canonada per localitzar el tap o la paret danyada que origina una possible fuga d’aigua. Quan detectem el punt exacte podem exercir les accions necessàries, per exemple amb una pinya especial per tallar arrels i evitar que puguin trencar canonades i produir problemes en el sistema de clavegueram. Amb aquestes eines per a la localització i reparació estalviem molt de temps, minimitzem els danys necessaris per solucionar la zona i estalviem diners al client amb una solució ràpida i efectiva.

Aquestes arrels també poden danyar fosses sèptiques o pous subterranis, per aquest motiu, també recomanem, si és possible, tenir molta cura quan anem a plantar un nou arbre. La prevenció d’un possible risc pot estalviar molts mals de cap i salvar les nostres canonades.

Aquests arbres tenen arrels molt agressives que més val no plantar prop d’una instal·lació de canonades: Eucalyptus, Ficus, Aurons, Castanyer d’Índies, Pollancres, robínies, Oms, Plàtans, Sauces, Til·lers, Hagis, Figueres, Moreres, Mimosas, Ombú, Alamo, Vern, Acàcia, Roure, Bedoll, Fresno, Alzina, Melia azedarach. Si has de plantar un arbre o decorar el teu jardí, et recomanem que consultis amb un professional de jardineria perquè t’assessori, segur que podrà trobar la millor solució.

Deja un comentario

Your email address will not be published.