Coneixes les mosques del drenatge?

Coneixes les mosques del drenatge?

Si has vist sortir de la teva aigüera una mosca peluda, de menys de 2 mm, amb el cos gris clar, una antena llarga en el cas de les mosques adultes, doncs és la del drenatge o Díptera Psychodidae o mosca de claveguera o mosca arna o mosca de bany. Els agrada viure en els banys, la cuina, les parets del soterrani… qualsevol lloc humit els hi està bé i surten a volar de nit.

Abans de continuar i per la teva tranquil·litat, et direm que no pica ni transmet malalties als humans, però sí que pot transportar bacteris en les seves potes del desguàs i dipositar-les en menjar que pugui trobar a prop, per exemple en el rebost. No són perilloses per si mateixes, però atreuen per ser delicioses a altres aranyes, mosques més grans i altres insectes.

mosca2

Les canonades i baixants són llocs idonis per a aquest tipus de mosca, li encanta menjar on hi ha restes orgàniques, petits animalons, sediments, aigües negres i humitat, i els ous també els dipositen en aquells llocs amb matèria orgànica en descomposició.

Per evitar que aquestes mosques convisquin amb la teva família, has de tenir canonades netes, fer un bon ús d’elles i resoldre els embussos tan aviat com sigui possible.

Aquestes mosques no s’allunyen molt de la zona on habiten, és per això que és fàcil esbrinar on és el focus principal, i si a sobre ho talles ràpidament evitarás que s’escampin pels altres desguassos i canonades de la casa.

Un petit truc consisteix a assecar l’àrea que hem determinat com a focus principal amb un assecador. El vent remourà la matèria orgànica que s’ha quedat atrapada i traurà la humitat.

A continuació, cobreix ¾ de la sortida del desguàs amb cinta adhesiva, d’aquesta manera les mosques que surten quedaran enganxades. Sobretot, no cobreixis completament la sortida del desaigua i repeteix l’operació 2 o 3 dies.

celo

Si confirmes que tens la mosca del drenatge convivint amb tu, llavors podrás dir que has netejat a fons la canonada i els colzes, i un cop realitzat aquest buidatge pots abocar 5 litres d’aigua tèbia per acabar d’eliminar qualsevol resta. Aquesta acció matarà el viver que puguis tenir, però no les mosques adultes que ja han sortit de l’ou.

Amb les mosques adultes haurem de tenir paciència i aplicar solucions típiques: matamosques, aerosols,… o esperar 2 setmanes que és el seu cicle de vida des que neixen fins que moren.

Finalment, i un cop resolt el problema… que no torni a produir-se! Mantingueu les canonades netes i netegeu-les periòdicament.

Deja un comentario

Your email address will not be published.