Tingues cura dels baixants de la teva comunitat de veïns

Tingues cura dels baixants de la teva comunitat de veïns

Abans d’entrar en matèria, hauríem de definir què són els “baixants” per a aquelles persones que han sentit parlar d’ells però mai han sabut posar-lis cara:

Baixant: “Canalitzacions que condueixen verticalment les aigües pluvials des dels embornals sifònics en coberta i els canalons i les aigües residuals des de les xarxes de petita evacuació i inodors fins a l’arqueta a peu de baixant o fins al col·lector suspès.”

bajantes2
Dit això, ens adonem de la importància d’aquesta estructura d’evacuació d’aigua en una comunitat de veïns i del seu manteniment amb neteges periòdiques. Uns baixants lliures d’obstacles poden estalviar problemes, temps i diners a totes les comunitats de veïns.

A més de les revisions periòdiques de baixants i arquetes, els propis veïns de la comunitat han de mantenir aquestes canonades sempre amb aigua. Sobretot en embornals i sifons, d’aquesta manera evitarem que les males olors entrin en els habitatges.

(De la importància dels sifons en cases particulars i comunitats en parlem al post “Sifó: el treu-olors”)

També podem realitzar petits actes, millor dit, no realitzar petits actes quotidians que sense adonar-nos i multiplicats pel nombre de veïns que som en cada escala, poden afectar el fluir de l’aigua obstaculitzant el pas. Ens referim a llançar escombraries (tovalloletes d’un sol ús, compreses, bolquers, bosses de plàstic, …), olis, àcids forts, agents no biodegradables, colorants permanents o substàncies tòxiques.

(Alerta! Algunes de les tovalloletes marcades com d’un sol ús poden embussar els baixants i encarir el procés a la depuradora. Ho vam veure al post: “Provoquen embussos a les canonades les tovalloletes humides?”)

desatasco bajante comunidad vecinos

També és molt recomanable que un cop l’any l’encarregat de manteniment de l’edifici faci una revisió de possibles fuites, olors o aigua estancada en algun punt concret. Estar atents a possibles anomalies ens permetrà trucar als especialistes per resoldre-ho abans que sorgeixi el gran problema.

Però si encara amb totes aquestes recomanacions, tenim algun veí que no ha llegit aquest article i provoca un embús, només has de trucar-nos i us enviarem als nostres millors professionals per solucionar el vostre problema en els baixants de la comunitat de veïns.

Deja un comentario

Your email address will not be published.