AUXILI! La floridura s’apodera de casa meva!

AUXILI! La floridura s’apodera de casa meva!

La floridura pot créixer a tot arreu. Tant a l’exterior com a espais interiors. Però quan es tracta de les nostres llars, la presència de floridura no només resulta desagradable i poc higiènic, sinó que a més pot resultar perjudicial per a la nostra salut.

A què es deu aquest fenomen?, què podem fer en aquests casos?

Les persones al·lèrgiques a la floridura i amb problemes de l’aparell respiratori poden veure greument afectades per una exposició a ambients humits on la floridura és present. Fins i tot en persones que en altres ambients són considerades sanes, es poden veure perjudicades com a conseqüència de la convivència amb aquest tipus de fong. Per això l’eliminació d’aquest conjunt de fongs a les nostres llars és fonamental.

La floridura apareix en llocs on la humitat és present o com a conseqüència de ruptura o avaria de canonades, amb l’aparició de goteres o després de produir una inundació a la llar. La presència de floridura en sostres i parets, finestres, i especialment cambres de banys, és més freqüent del que podem pensar. Si arribem a un punt en què podem veure la floridura i olorar-lo, és preocupant i ‘hem de prendre cartes en l’assumpte!

Però a més cal matisar que la floridura pot estar present a les nostres llars fins i tot en llocs que s’escapen de la nostra vista. És el cas de la floridura que creix a l’interior de les canonades dels lavabos i dutxes. El que passa en aquests casos és que l’interior de les canonades és fosc i sempre està humit, fet que suposa un ambient ideal perquè la floridura s’instal·li i s’estengui per aquestes. El problema evident que això comporta, és l’obstrucció de les canonades, evitant que l’aigua pugui circular normalment pel seu interior i produint greus embussos a aquestes.

Si aquesta situació està produint-se en les nostres llars el més important serà fer una neteja a fons, tant en parets, sostres, finestres, etc. com a l’interior de les mateixes canonades. La neteja més superficial podem fer-la nosaltres mateixos, usant productes de neteja anti floridura o fins i tot prenent precaucions com afegir inhibidor de floridura abans de pintar les parets i sostres de les nostres cases. No obstant això, si el problema persisteix seria aconsellable comptar amb l’ajuda d’uns professionals de la neteja per resoldre el problema d’arrel.

A Neteges Escobar, no volem acomiadar-nos sense abans deixar-vos uns consells que us ajudaran a prevenir l’aparició de la floridura i mantenir-allunyat de les vostres cases:

Mantenir els nivells d’humitat a la llar entre el 40% i 60% el que ajudarà a evitar la seva aparició.
L’ús de deshumidificadors o aparells d’aire condicionat són útils per a espais molt humits i tancats com soterranis o cambres de bany.

Assegurar que la casa estigui perfectament ventilada, posant especial atenció en les cambres de bany, cuines i altres espais de la casa amb menor ventilació.

Considerar no usar catifes o tèxtils similars en zones de la casa on pot haver-hi prou humitat, com les cambres de bany.

Controlar l’aparició d’humitats i goteres al sostre i parets per petites que siguin i procedir a la seva immediata reparació.

Esperem que aquest article us hagi resultat útil i que si la floridura us visita, sapigueu com eliminar-la! Si se us resisteix, sabeu que sempre podeu comptar … amb Neteges Escobar.

Deja un comentario

Your email address will not be published.