Aigua potable o embotellada?

Aigua potable o embotellada?

Un dels nostres serveis més demandats és el transport d’aigua potable en territori català i especialment el transport d’aigua amb cisternes per tot el Maresme. Un servei que ha de garantir uns estàndards alts per mantenir la salubritat de cada gota d’aigua que movem d’un lloc a un altre.

Si vols saber què entenem per aigua potable t’interessa llegir el nostre post “Quan parlem d’aigua potable?

agua potable

Alguna vegada t’has parat a pensar en la despesa que suposa beure aigua de l’aixeta o aigua embotellada? 1L. d’aigua embotellada de mitjana costa 0,22 euros aproximadament, davant dels 0,0013 euros el litre que ens costaria l’aigua potable d’aixeta (dada 2016 calculada per l’ACA). Si tenim en compte que un adult ha de beure uns 2L d’aigua al dia, l’estalvi mensual per persona de mitjana es situa en 13,122€, a l’any 157,464€/persona.

Però totes les aigües embotellades no són iguals i han de definir de quin tipus són i el manantial ha d’aparèixer 1,5 vegades més gran que la marca en l’envàs, sempre que la pròpia marca no sigui el nom de la font:

Aigües minerals naturals: d’origen subterrani.

Aigües de brollador: d’origen subterrani que han emergit a la superfície espontàniament o mitjançant processos humans, en tot moment es mantenen les propietats naturals a causa del seu mínim processat.

Aigües preparades: sotmeses a tractaments fisicoquímics per complir els estàndards sanitaris per al consum humà. Existeixen les potables preparades, procedents d’un manantial; o de proveïment públic preparades.

Els tractaments d’aigua són cada vegada més sofisticats i avançats, l’última troballa de potabilització d’aigua es troba en fer potable l’aigua de mar gràcies amb grafè*, tal com indiquen els seus descobridors: “Les membranes desenvolupades no només són útils per a la dessalació, sinó que l’ajust a escala atòmica de la mida dels porus també obre noves oportunitats per fabricar membranes sota demanda amb filtració capaç de filtrar els ions d’acord a les seves mides“, una gran troballa que segur donarà de parlar i oferirà una possible solució a les previsions de l’ONU que ens ofereixen el 2025 un 14% de població amb dificultat d’accés a aigua potable.

El *grafè és una substància composta per carboni pur, amb àtoms disposats en un patró regular hexagonal, similar al grafit, un full d’un àtom és aproximadament 200 vegades més resistent que l’acer actual més fort i la seva densitat és aproximadament la mateixa que la de la fibra de carboni, és aproximadament 5 vegades més lleuger que l’alumini i una làmina d’1 metre quadrat pesa tan sols 0,77 mil·ligrams

Per aquest motiu, els nostres professionals garanteixen un servei amb els més alts estàndards de servei per al transport d’aigua potable. Si necessites el nostre servei per omplir una piscina, consum humà o regar amb totes les garanties, no ho dubtis i truca’ns.

Deja un comentario

Your email address will not be published.